FLÄSKKARRE :
ca:1,1 kg benfri hel fläskkarre
1hackad röd chili
4-6 hackade vitlöksklyftor
1bit ( 3 × 2cm ) hackad färsk ingefära
Salt och svartpeppar
Stek köttbiten runt om och lägg den i en grillfolieklädd ugnsform. Krydda med salt och nymalen svartpeppar Toppa kötter med vitlök-chili-ingefärshacket och slå in köttet till ett paket så aromen stannar kvar. Ugnsstek paketet I 200 grader tills köttet är klart . Testa med sticka och är köttsaften klar så är köttbiten klar. Låt vila inslagen så smakerna stannar kvar.
Längden i ugnen kan variera beroende på hur köttbiten ser ut, min tog en timme.
Risnudlar kokas enligt förpackningens information.
LÖKCHUTNEY.
4 strimlade gula lökar
1strimlad gul paprika
Carlhams flytande mjölkfria margarin
Salt och svartpeppar
1tsk socker
1/2 Bong grönsaksbuljong
2/3 dl vatten
Stek löken och paprika mjuka och tillsätt sedan salt, svartpeppar, vattnet och buljongen, låt puttra under lock ca. 10 min. Ta av locket och tillsätt sockret och låt det puttra ihop till en chutney.
