Julköttbullar 
 

1600 gr Blandfärs
1 stor riven gul lök
1 1/2 dl Semper pofiber
1/2 dl Potatismjöl
1 1/2 dl vatten
Spad från en burk ansjovis
Salt, svartbeppar och 12 krossade kryddpepparkorn
Carlhams flytande mjölkfria margarin
 
Efterkokas:
1/5 L vatten
1 Bong grönsaksbuljon
8 kryddpepparkorn samt ett lagerblad som tas ur efter 10 min.
 
Blanda lök, pofiber, potatismjöl, kryddor vatten och ansjovisspaden i en stor bunke. Låt svälla en stund
Bland i blandfärsen men knåda inte för länge då blir det torra köttbullar.
Trilla köttbullar i önskad storlek och stek i mjölkfritt margarin. Lägg över i en gryta och låt koka färdigt. 
 
 

Kommentera

Publiceras ej