Kryddigt julbröd med russin.
50 gr jäst
1/2 L ljummet vatten
1/2 dl olivolja
1/2 dl ekologisk flytande honung
1 rågad dl russin
1/2 msk salt
2 tsk hel fänkål ( stöts i mortel)
1 1/2 tsk hel anis ( stöts i mortel)
2 msk fiberhusk
4 msk Semper Pofiber
ca: 400 gr Semper Grovmix
ca. 200 gr Semper Finmix
För bästa resultat använd en bakmaskin.
Smula jästen i en bunke och häll över det ljumma vattnet, låt jästen lösas upp.
Tillsätt under omrörning fiberhusk och pofiber. Låt svälla i 10 min
Tillsätt under omrörning olja, honung, kryddor, saltet occh russinen och all Grovmix, låt detta arbeta in ordentligt i ca. 15 min. Tillsätt därefter Finmixen och låt arbeta i 10 min.
Jäs degen under bakduk till dubbel storlek, 20-30 min
Baka ut 10 bröd i önskad form.
Låt jäsa 20-30 min.
Grädda i 250 grader 12-15 min

Kommentera