Pizzadeg ( från Glutenfria Kokboken) 2st
 
25 gr jäst
2 dl vatten 37°
1msk Fiberhusk
1/2 dl olivolja eller rapsolja
1/2 tsk salt
3 1/2 - 4 dl Semper Finmix ( alternativ blanda Finmix och Grovmix)
 
Smula ner jästen i degbunken och tillsätt det ljumma vattnet, låt maskinen arbeta tills jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk och stäng av masinen och låt svälla i 10 min. Blanda i olja, salt och det mesta av mixen, spar lite till utbakningen. Låt jäsa i ca:30 min. Tag upp degen och knåda in resten av mixen, knåda väl. Dela degen i två delar och kavla ut direkt på plåten. Vill man frysa utan fyllning förgräddas bottnarna i 250 ° i 7-8 min. Eller gräddag med fyllning i samma temperatur i 12-15 min.
 
Min topping:
Hemmagjord tomatsås ( Recept kommer separat)
Champinjonstuvning utan mjölk och mjöl ( Recept kommer separat)
Rökt skinka, gul paprika, tomat.
 

Kommentera

Publiceras ej