Janzons frestelse 6-8 port
8-10 stora matpotatisar
1 stor gul lök
1 1/2 burk ansjovis+spadet från en burk
1/2 burk Oatly i fraiche
ca: 7 dl Oatly i mat
salt, peppar
Carrlhams mjölkfria margarin
Smörj en stor ungsform med Carlhams mjölkfria margarin.
Skala och skiva löken tunnt och lägg den åt sidan.
Skala och strimla potatisen
Lägg ett lager stimlad potatis i botten och därefter lite strimlad lök, salta och peppra efter smak, lägg på 10-12 ansjovisfiléer. Gör detta två gånger och avsluta med ett lager strimlad potatis. Vispa ihop oatly i fraichen med Oatly i mat kryddat med ansjovisspaden, salt och peppar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader tills potatisen är mjuk, test med sticka efter 20 min.
När man sedan värmer den i ugnen kan man ha på mer Oatly i mat så den inte blir för torr.


Kommentera