Sedan 2001 har jag haft kraftig födoämnesallergi och har under dessa år fått mixtrat en hel del för att få vardagen att fungera, man måste hela tiden planera arbetsveckorna då det inte går att bara ta en dagens lunch ute,  Svårast har det varit att baka och få till goda maträtter. Vissa recept har jag fått från Glutenfria Kokboken ( Ica bokförlag) som jag fått göra om för att passa mig.
 
Det jag kan äta är havre (där bland annat de mesta Oatly produkterna finns med), kyckling, kött, odlad lax, kokta grönsaker, tomater i viss mån, paprika i viss mån, ris, majspasta, mjölig potatis, lök, färsk chili, vitlök, samt vissa kryddor. Så det är mycket att tänka på när man lagar mat eller bakar.
 
Snart kommer det att komma smarriga recept på mat som inte innehåller mjölkprodukter, soja, skaldjur, vete, korn, råg, ägg, nötter, vit fisk och insjöfisk, färsk frukt och vissa färska grönsaker, te, sötningsmedel.

2 kommentarer

Sussi

11 Nov 2014 20:45

Go for it!
Det kommer att bli så bra. Kram

Åke J

23 Dec 2014 21:11

Det ser mycket lovande ut med fina recept och bilder! Lycka till!

Kommentera

Publiceras ej