Lasagne 8 port.
Tillred först en köttfärssås efter din egna smak.

Min köttfärssås:
1 kg nöt eller blandfärs
Tomatsåsen
1 hackad gul lök
1 hackad gul paprika
2 vitlöksklyftor som rivs ner i grytan
1 tärning Bong grönsaksbuljong
salt, svartpepper från kvarn, vitlökspulver (efter smak)
1 st Icas krossade tomater
1 st Icas passerade tomater
ca: 1,5 dl vatten
ca: 2 msk tomatpuré
fryst eller färsk basilika
Börja med att fräsa lök, paprika mjuk i olivolja i en stor gryta, tillsätt därefter buljongtärningen och när den har lösts upp tillsättes de övriga ingredienserna utom basilikan. Låt tomatsåsen sjuda under lock ca: 15 min. Stek köttfärsen och blanda i den i tomatsåsen låt koka ytterligare 15 min. Blanda i basilikan och krydda efter egen smak.
Vitsås
1 L Oatly i mat
1,5 förpackning Oatly cremfraiche
Vispa ihop denna kall i en bunke
Lasagnplattorna jag använder är Ica Glutenfria Lasagnplattor ( innehåller: majsmjöl, rismjöl E471 och det står att det kan finnas spår av soja) Jag har inte fått någon reaktion på det men jag äter inte detta varje dag.
Hopmontering av lasagnen
Smörj en stor form ( 24x34 cm, höjd 6 cm) med olivolja och täck botten med lite av vitsåsen, lägg 4 hela plattor och 1 delad i glipan, häll på ca: 1,5 dl vitsås och täck plattorna med köttfärssåsen, upprepa detta tills det sista lagret av lasagnplattor är ca: 1 cm från ovankanten. Häll över allt kvarvarande vitsås överst och se till att det täcker lasagnplattorna. Om man vill kan man ta några tag med pepparkvarnen överst.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader prova med provsticka efter 15 min och sänk till 175 grader och grädda ytterligare i 15 min eller tills den känns färdig.


En riktigt god Lasagne och omtyckt av hela min familj, trots att de inte har allergier.
Kommentera