Chokladtryffelpraliner
100 gr Plamil Ekologisk mjölfri choklad
50 gr Plamil Ekologisk mjölfri choklad med smak av mjölkchoklad( rismjöl som gör att det smakar mjölkcholkad)
50 gr Plamil Ekologisk choklad med mintsmak
Polkagriskäppar som man tål ( krossas i mortel)
1/4 dl floursocker
2 msk Oatly vaniljsås
1 msk Oatly i mat
Förbered en spritspåse och förslut den med en klämma i botten.
Smält cholkaden över vattenbad och ta av skålen, tillsätt därefter floursocker och de krossade polkakäpparna, Rör hastigt i Oatly vaniljsås och Oatly i mat. Häll i smeten i spritspåsen och fyll siliconformarna. Låt kallna i rumstemperatur innan den ställ i kyl för att stelna. Så smarrig lyxig cholkadtryffel. Man kan även smaksätta med rostade hackad solrosfrön eller om man vill ha en mer vuxensmak kan man byta ut oatly i mat mot en alkoholsmak man tål, men tänk då på att för bästa effekt koka först bort alkoholen.
